Arbejdsfællesskabet Håndlangerne startede op i sommeren 2016 og henvender sig til Kirkens Korshærs Herbergs brugere og beboere. Formålet er at tilbyde et fællesskab og give den enkelte mulighed for at vedligeholde faglige og sociale kompetencer.

 

IMG_0281

Frivillige beboere og brugere etablerede i samarbejde med virksomheden TagTomat denne have på Herberget i foråret 2016 som et led i opstarten af Håndlangerne.

 

 

 

 

 

Vi tilbyder arbejdsopgaver indenfor:

  • Syproduktion i eget værksted med tilknyttet professionel skrædder.
  • Gartnerarbejde i samarbejde med virksomheden TagTomat – Vi udfører grønne anlægs- og driftsopgaver for kunder i lokalområdet.
  • Juletræssalg i december og forberedelser i månederne op til.
  • Malerarbejde og andre håndværksmæssige opgaver med tilknyttet professionel håndværker.
  • Lettere rengøring og ejendomsservice på Herberget.
  • Cykelbud – afhentning af doneret brød hos bagerier i nærområdet.
  • Efter sommeren afprøver vi et samarbejde med virksomheden Beyond Coffee, der dyrker spiselige østershatte i økologisk kaffegrums – Vi henter kaffegrums i lokalområdet og udfører diverse opgaver i svampeproduktionen.

 

Arbejdet i Håndlangerne er dusørbetalt, hvilket betyder at vi betaler 25 kr. i timen før skat, hvilket er det tilladte uden at det påvirker eventuelle offentlige ydelser. Alternativt har vi mulighed for at oprette virksomhedspraktikker i samarbejde med Jobcentret. Fælles for alle opgaverne i Håndlangerne gælder det, at der arbejdes ud fra en empowermenttilgang og at fællesskabet er i fokus.

 

Ved at tilbyde meningsfulde arbejdsopgaver vil vi motivere til beskæftigelse og skabe alternativer til hjemløshed ved at styrke beboere og brugeres kompetencer og mestring af eget liv.

 

Se denne lille film om hvilken forskel Håndlangernes arbejde gør i vores lokalområde:

 

For yderligere information om arbejdsfællesskabet Håndlangerne kontakt projektleder.