Hus Forbi sælgere kan købe aviser i Herbergets reception alle døgnets 24 timer. Sælgeren køber avisen til 12 kr. og sælger den for 20 kr. Hus Forbi sælgeren tjener således 8 kr. pr. solgte avis.

Hus Forbi
Avisen udkom første gang i august 1996. Anledningen var FN’s internationale fattigdomsår, og at København var europæisk kulturby ’96.

Hus Forbi har omkring 1600 registrerede sælgere over hele landet. Nogle er hjemløse, andre er tidligere hjemløse. Fælles for dem er, at de selv har valgt at sælge Hus Forbi.

husforbiHus Forbi tjener et dobbelt formål
Dels at være med til at skabe debat og dialog om og med hjemløse og socialt udstødte, som typisk ikke kommer til orde i medierne. Hus Forbi er med andre ord deres talerør og skal sætte deres holdninger, behov og ønsker på dagsordenen over for politikere, myndigheder og resten af danskerne i al almindelighed.


Dels at give de hjemløse sælgere mulighed for at tjene deres egne penge og have noget at stå op til. For mange er det at sælge Hus Forbi et værdigt alternativ til tiggeri eller kriminalitet, fordi de her tjener penge på ‘lovlig’ vis ved at sælge et produkt – avisen – som de kan stå inde for. Indholdet i Hus Forbi produceres af professionelle freelancejournalister og fotografer. Den redaktionelle linje fastlægges af redaktøren som er ansat i sekretariatet.


Læs mere om Hus Forbi HER